Bara 2 kvar.

Nej jag ska inte grotta ner mig i möjligheter och olika utfall, mest bara konstatera vilket härligt gäng man har förmånen att hålla på. 1-3 och det kändes faktiskt inte kört. Man litar på sina spelare och de, ja de litar på varann.

Sondell läser spelet som ingen annan och kliver fram och bryter en rensning, pang och vi har ett segermål av denne bitvis bespottade härförare. Jo jag gillar Sondell, lite avig, ibland lite loj men oj vilken lagspelare. Vår lagspelare.

Serieledare och så Färjestad på tisdag. Stora, stygga Färjestad, ja säg vargen om ni vill, det passar ju lite. Miljonmatchen, ja kanske är det så. En omgång kvar efter den men en seger i Karlstad och vi får miljonsolen på oss. Vore för övrigt kul om vi vann över Färjestad för att sedan se hur spelet som klara seriesegrare ser ut. Läggmatch mot Växjö? Nono.

I övrigt då? Jag trodde att Brynäs var på G, men icke. De håller kvar Linköping i någon sorts halmstrå men redan på tisdag kan de nog börja snegla på golfklubborna. Rögles seger gör dem klara för åttondel vilket även HV är, minst. Det går ju att nå 80 p och i Rögles fall tom 81, och passera Saik men då ska väl ett antal andra resultat gå in som aldrig förr. Är det ens möjligt? Jag orkar inte kolla nu.

Mora förlorade kvar Linköping i SHL, eller de slipper spela om det i all fall. Hade Mora vunnit hade man haft 5 pinnar upp till LHC och som de spelar så, ja fasen vet. Vad har hänt med LHC?

Luleå blir alltså etta eller tvåa. Vem hade trott det innan säsongen startade? Jag la väl tipset på plats 6 tror jag. Fel åt rätt håll så att säga. Klart är att Frölunda blir trea, inget att spela för de sista 2 matcherna och hur det påverkar dem och andra lag återstår att se. Vila sig i form?

Kul med en fight om slutspelsplatserna så nära slutet. Det brukar inte vara så här jämnt utan Saik brukar ligga i hårdträning och förlora fel matcher och ge bort poäng till väl behövande lag. Nu är man själva ett behövande lag. Så trist.

Räknar vi in miraklet att HV skulle kunna nå 80 pinnar så har vi en kamp mellan 6 lag att nå slutspel utan åttondel.

Dif 81 +26 Frölunda H, Färjestad B.

Växjö 81 +5 Skellefteå H, Luleå B.

Saik 79 +16 Växjö B, Rögle B.

————-

Malmö 76 +6 Rögle H, Örebro H

Rögle 75 -9 Malmö B, Saik H

HV 71 +5 Timrå B, Linköping H.

Man får väl ändå anta att Djurgården har en fördel av att möta klara trean Frölunda hemma. Jag menar, vad ska Frölunda förta sig för?

Växjö har det i egna händer med möte mot Saik på tisdag.

Saik har nog det tuffaste med 2 borta, mot lag som krigar om slutspelsplatser. Bäva om Rögle slår Malmö, då…

Malmö har det nog inte heller så lätt, Hemma förvisso men ett rätt hett Rögle och så Örebro som, ja motivation borde finnas.

Rögles möjlighet att slå lagen just före dem borde vara hyggligt stor, motivation finns i massor antar jag. Tar Rögle sina 2 har man 81 som Dif och Växjö har nu Kan ju bli så att mötet mot Saik är en del avgörande.

HV, Njae slutspel utan åttondel är nog bara matematiskt möjlig, om en det. Sämre placerade lag men man hade nog själva behövt ta poäng av något lag ovanför.

Den som lever får se. Sista åttondelsplatsen då?

Linköping och Brynäs blir en rysare, särskilt som Örebro som är med i kampen möter Mora som vill ta det lagom inför det som komma skall. Negativt kval, vilket namn? Känslan är fördel Örebro. Men det där avgörs nog via ett felpass i säsongens sista period och någon kommer ha en ångestsommar.

Lite grotta blev det, förlåt. Nu har vi en god natt.

Annons

Tyck

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s