Tårsk.

Fisk ska vara bra sägs det. Vi fick så vi teg idag och det var väl bra, man ska inte prata med mat i munnen. Å andra sidan är det bra att ha mål i mun, eller i alla fall göra lite mål.

Nej det ville sig inte då det verkade som att ingen ville, vågade eller tordes. Ja de där sista två är väl samma sak men det var nästan så illa att det dåliga upprepade sig och man som bitter, pessimistisk norrbottning kände igen sig. Vi mår ju som bäst när vi mår lite dåligt här uppe.

Var det bra med torsk då? Ja fasen vet om det kanske inte var det ändå. En väckarklocka. Det har gått väl så bra på slutet och även om det spelats bra hockey, ja tom bitvis Bättre hockey så är känslan av lite överprestation där. Jag menar, så jäkla bra kan ju inte mitt lag vara? Vi ska ju harva där i mellanmjölken med en fet kanna ångest som definitivt inte är något dietalternativ. Vi ska inte vara favoriter, vi ska inte vara bra, vi ska vara Underdogs. Då är vi som bäst.

Bäst blir vi nog inte den här säsongen, i serien altså. Växjö låter tunga och FBK kommer nog göra processen än kortare med Djurgården som nu inte behöver förta sig för att nå nånstans. Dif är klara och vi hade nog behövt den desperationen som hjälp, men nej. Icke. Resultat som hela säsongen gått vår väg får vi nog inte längre hoppas på. Och nu har vi inte det fina läget att vi kan avgöra själva. Eller ja, det gjorde vi ju ikväll. Fast åt fel håll och på fel sätt. Jaja, tvåa är bra.

I övrigt då? Ja spänningen håller i sig. 3 lag har chans att nå play in.

Örebro 69 – 14 (Malmö)

—–

Brynäs 69 – 26 (Frölunda)

Linköping 67 – 9 (HV71)

De möter lagen inom parentes och alla gör det på bortaplan. Tufft läge kan man tycka.

Malmö har en direkt slutspelsplats att kriga om. Brynäs formkurva spetsades väl inte efter dagens match och möta ett Frölunda som bara kan njuta av ingen press alls, blir tungt för Brynäs. Linköping går väl stärkta ur dagens seger som gav dem en kanna syre och fortsatt liv. Jag trodde att de redan packat golfbagen.

Vilket lag som tar sista direktplasten till slutspel vete fasen. Sjuan Malmö 79 poäng är enda lag som kan hota de 2 ovanför. Anar att Malmö håller en tumme för Luleå som möter Växjö, 82 poäng och lite sämre målskillnad än Malmö. Krävs Malmösger och Lulevinst.

Saik möter Rögle som bara kan gå förbi HV så varför slita? Om nu inte Linköping processar kort med HV så kan ju iofs Rögle få en hemmaplansfördel i åttondelen. Men…

Spänning kvarstår och det är väl åtta lag eller nåt sånt som kan bli vår motståndare i kvarten. Vilka vill vi ha? Vore väl lite ballt på ett sätt om vi spelade bort Växjö från den direkta slutspelsplatsen och sedan fick möta dem i kvarten. Jo jag tror det scenariot är möjligt.

Malmö och Saik vinner, landar på 82 och 84 poäng. Sai kan tom klara sig förbi med en poäng, har bättre målskillnad och då står vi där med Växjö som sjua som får åttondela mot just nu Örebro. Vinst för Växjö där och de får möta tvåan i serien om jag inte tar helt fel. Det kan ju också bli så att vi får möta Saik.

Den sover vi på. Nu natt.

Annons

Tyck

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s