Fredrik Glader

Det känns ju som att rida på vågen att skriva den rubriken men jag känner att jag måste teraputta lite för egen del. Det tar lite ont när han nu är klar som Sportchef för Modo.

Så jag teraputtar.

Vi har lärt känna Fredrik lite vid sidan av is och Delfin där vi alltid blivit väl mottagna och det med ett glatt ”Tjenare Chefen” och ni som känner mig vet ju att chefen är Lillpucken. Marcus som han också heter, Lillpucken alltså, har genom alla år varit väldigt väl mottagen i Luleå Hockey-kretsar men Glader har tagit det där till en annan nivå. Lite grann som hela Luleå Hockey/MSSK har gjort både via sociala medier men också live om man säger så. StålBrudarna morsar glatt, vinkar och går med i premiärmarschen och är på Luleå Hockeys matcher svarar på sociala medier och är i allmänhet väldigt lätta att tycka om. Det har säkerligen sin förklaring och självklart har detta del i den enorma uppslutning som damerna fått av Luleås fans.

Fredrik Glader har säkerligen en del i detta, jag vet inte vad eller hur men troligen genom sitt sätt att vara. En enormt stor människa som sprider glädje och energi omkring sig. Ni vet när man ser någon som är glad och man rycks med lite. Med Fredrik rycks man inte bara med lite. Man famlar efter möjligheten att byta efternamn…

Vi kommer sakna dig Fredrik, massor, men samtidigt ser jag det som att vi nu från Luleå Hockey skickar ut dig på utbildning. Ta dina tre år, hockeybilda dig och kom sen hem. Kanske en sejour till någon annanstans men kom för f.. hem och ta hand om det som ligger oss närmast om hjärtat i hockeykretsar. För Luling är och förblir du. Det vet vi alla.

Vi kommer sakna dig Fredrik, särskilt i de korta men ack så värdefulla möten du bjuder på efter matcherna. Ett kort men kärt litet möte som nästan blivit standard. Visst ingår det numera i tränarjobbet? Du får klausula in det för din ersättare även om det inte blir samma sak.

Vi kommer sakna dig Fredrik, så pass att vi garanterat kommer besöka Ö-vik i vinter. Vilken grej det vore att se Modo – Löven och ha idel Norrbotten- och Luleå-folk i ansvariga positioner. Du ordnar platser, vi kommer.

Jag kan inte nog hylla dig som person och de som känner dig närmare kommer säkert känna mer saknad än vad jag och vi gör men vad fasen, det är bara Ö-vik. Det går att ta sig dit och tar du upp MoDo till SHL så är det precis hur kul som helst och jag kan bara ana reaktionen från H om du skulle dyka upp i Delfinen som ansvarig för Modo. Den hyllningen, den blir fin.

Personligen tycker jag att du gör rätt. Avbryta mitt i,  nåja, säsongen kan tyckas lite galet men chansen tas i flykten och efter säsongen hade tjänsten varit tillsatt, garanterat. MoDo var tvungna att agera här och nu och jag kan bara tacka Luleå Hockey att det inte blev något prestigeladdat inferno som media glatt satt klor och trycksvärta i.

Bara kvar att gratulera MoDo och deras fans, det här blir bra, ni anar inte vilken klippa ni fått till er. Ja tom 2 st nu på kort tid. Man undrar ju nu lite hur värvningen av Foppa kom till. Inget ont i det, absolut inte. Mer så att det var en fråga Lillpucken kom med så snart ryktet dök upp. Smart kille den lille… Eller lille? Förlåt.

Så tack, hej och välkommen åter Fredrik. Jag har sagt det till dig och upprepar mig här. kan jag hjälpa till så hör av dig.

Vi kommer sakna dig Fredrik…

Annons

En reaktion till “Fredrik Glader

  1. Men, har du satt igång? Det var så länge sedan nu att jag glömt bort vilket alias jag hade när jag kommenterade dina ständigt felaktiga inlägg 😉.
    Ser att du tippat mitt lag från Mordor redan på elfte plats, vi är många med sex fingrar per hand som inte ens tror det (jag är ett undantag). Så det måste svida ordentligt nu när vi snubblat hem 20 poäng och ligger trea😁. Vi har dock varken mött Rögle, Djurgården eller er ännu, där kommer vi kamma noll. Så känn lugnet.
    Hoppas du ökar tempot i bloggandet, det är inte mycket kvar där ute att läsa som det var under guldåren för 5-10 år sedan.

    Gilla

Tyck

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s